Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Chinatown

Chinatown

California, Los Angeles

A Los Angeles-i kínai negyed a helyi kínai közösség lüktető kulturális központja.

Tovább olvasom

L.A. City Hall

L.A. City Hall

California, Los Angeles

A City Hall épülete olyan sokszor került filmvászonra, hogy bármely filmrajongó azonnal felismeri.

Tovább olvasom

MOCA

MOCA

California, Los Angeles

A MOCA California Plazán emelkedő épületében kizárólag 1940-től máig született műalkotások találhatók.

Tovább olvasom

Hollywood Boulevard

Hollywood Boulevard

California, Los Angeles

A Hollywood Boulevard talán a leghíresebb vagy leghírhedtebb utca a világon, amely vonzerejét ma is őrzi.

Tovább olvasom

Music Center

Music Center

California, Los Angeles

A Los Angeles-i Music Center minden este színvonalas tánc, opera, balett vagy zenei előadásokkal kápráztatja el a nagyérdeműt.

Tovább olvasom

Milyen város Los Angeles?

Los Angeles összetéveszthetetlenül XX. századi város. Kizárólag a modern technológia lehetett képes arra, hogy a sivatagi földdarabot a világ egyik legvirágzóbb nagyvárosává változtassa.

Los Angeles mai területén ie.11000-ben a vadászó-gyűjtögető csumasok és tongvák éltek. Békés életüknek a 16. században a spanyol hódítok vetettek véget.

A spanyolok sokáig elhanyagolták Kaliforniát. Kietlen vadont láttak benne, ennek ellenére jócskán kihasználták kikötőit, ahol a hajósok megpihentek és feltöltötték készleteiket. Miután Franciaország, Anglia és Oroszország is érdeklődött a területek iránt a spanyolok megérkeztek és megkezdték Kalifornia gyarmatosítását.
Missziók alakultak és a helyi őslakosokat a kereszténység felvételére kényszerítették. A missziók államosítása után az indiánok városokba vagy ranchókba települtek át, ahol nagy szegénységben éltek, és himlőjárványok tizedelték őket. Az első világháború idejére az őslakos népesség 95%-a kihalt.

El Pueblo Los Angelest 1781-ben Felipe de Neve, Spanyol Kalifornia kormányzója alapította. A város benépesítése lassan zajlott, a XIX. század elején csupán 315 lakosa volt.

1846-ban amerikai csapatok szálltak partra San Pedrónál és elfoglalták a várost. Majd 1850-ben Kalifornia az Egyesült Államok 31. állama lett. 

Los Angeles fő nevezetességét, Hollywoodot 1903-ban egy bigott házaspár alapította, kezdetben vallásos földműves közösségként. 1911-től D.W. Griffith rendezőt követve egyre több filmes érkezett a városba, és a következő 5 évben közel 35 mozitársaság települt a városba. Mára pedig Hollywood és vele Los Angeles a filmgyártás alfája és omegája lett.

Los Angelest napjainkban különböző negyedek alkotják, pl. Hollywood, Westwood, Santa Monica, Malibu és tucatnyi más. A negyedek között senki nem keres nagyvárosi összefüggéseket, itt mindenki a szűkebb otthonának keretei között él. Itt nincs belvárosi központ körülötte lévő negyedekkel, elő- és alsóvárosokkal.

L.A. olyan hatalmas területen fekszik, hogy az először idelátogatót szinte agyonnyomja. A város megismerésének legcélszerűbb módja az, ha kisebb részekre bontva, egyenként, egyszerre csak egyet nézünk meg. Csalódni biztosan nem fogunk, mindenkit magával ragad a csillogás, a filmekből jól ismert helyszínek és a sztárvilág közelsége.

Los Angeles Galériák

Beverly Hills
Los Angeles, California Látnivalók
Kawada Hotel**
Los Angeles, California Szállás
Amerikai ételek
Los Angeles, California Vendéglátás
Grand Central Market
Los Angeles, California Vásárlás
Santa Monica
Los Angeles, California Szabadidő
Griffith Park
Los Angeles, California Szórakozás

Zágráb

Zágráb

Riga

Riga