Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

L.A. City Hall

California, Los Angeles, Látnivalók

L.A. City Hall

Los Angeles, California, Látnivalók
  • Cím: 200 N Spring St, Los Angeles, CA
  • Telefon: (213) 485-2121

A City Hall épülete olyan sokszor került filmvászonra, hogy bármely filmrajongó azonnal felismeri. Pl. az eredeti Superman sorozatban a Daily Planet című újság szerkesztőségeként jelent meg.

Az 1928-ban épült, 27 emeletes, piramissal fedett épület alaposan megszegte a város építészeti szabványát, amely az 50-es évekig maximum 13 emeletet engedélyezett. Ez a szabvány nem adott módot tekintélyesebb épületre, figyelembe véve Los Angeles látványos fejlődését, ezért külön rendeletet hoztak a város új jelképére.

A környék legjobb építészei és tervezői szövetkeztek, létrehozva ezt az eklektikus épületet templomszerű alapjával és piramis formáló tetejével.

A belső nyilvános terekben számos márványoszlop, csempeintarzia és mennyezetfreskó díszeleg. A rotunda padlózatán több mint 4000 márványdarabkából egy spanyol naszád mozaikját állították össze, és a kupolabelsőt is a városi kormányzás ágazatait bemutató mozaikok díszítik.L.A. City Hall
Los Angeles, California
Copyright: LA Observer   Forrás: flickr

Los Angelesi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!