Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Los Angeles

Los Angeles hasznos tippek

Los Angeles, California, Hasznos tippek

Hasznos tippek

Los Angeles, California, Hasznos tippek

Éghajlat
Los Angelesben az enyhe és csapadékos tél mellett a száraz nyári időszak átlaghőmérséklete 25-30 °C.

Időeltolódás
Los Angeles a csendes-óceáni időzónában helyezkedik el, ezért 9 órát késik Magyarországhoz képest. Az órák tavaszi és őszi átállítását is betartják.

Egészség
Az Egysült Államokban nincs ingyenes egészségügyi ellátás, se szolgáltatás. Az orvosi vizsgálat drága, a kórházi kezelés anyagi katasztrófával ér fel. Mindenképpen kössünk biztosítást.

Nagykövetség
11766 Wilshire Boulevard, Suite 410
Los Angeles, California 90025
Tel:  1 310-914-7134

Információ
Hollywood & Highland Center
6801 Hollywood Blvd, Hollywood 90028
Tel: 323 467 6412
Nyitva: H-Szo: 9:00 - 17:00

Pénz
Az USA pénzneme a dollár, ($), 1$ = 100 cent. 
Bankokat és automatákat mindenütt találunk. A hitelkártyát szinte mindenhol elfogadják. A biztonság kedvéért mindig legyen nálunk fényképes igazolvány. Az árak sokszor nem tartalmazzák az áfát, így ne lepődjünk meg, ha a pénztárnál 7,25%-kal többet kell fizetnünk.

Elektromosság
110 voltos 60 fázisú váltóáram található USA-szerte. A konnektorok laposak, kétcsatlakozósak. A hazai készülékek használatához adapter vagy trafó használata szükséges.

Internet
A FedEx teljes körű üzleti szolgáltatást kínál fénymásolóval, fax- és számítógép-kölcsönző szolgáltatásokkal, valamint internet-hozzáféréssel. Egész L.A.-ben és környékén megtaláljuk a kirendeltségeiket, amelyek a nap 24 órájában nyitva tartanak.

Telefon
Minden szállodában, turistanevezetességnél és az utcán több helyen is találunk nyilvános telefonfülkét. A körzetszámok kuszán oszlanak el: Belváros 213, Hollywood 323, Beverly Hills, West Side és Santa Monica 310. Először tárcsázzuk az 1-est, majd a körzetszámot, végül a hétjegyű telefonszámot

Posta
A város bővelkedik postahivatalokban, postaládákban sincs hiány. A posták munkanapokon 9:00 - 17:00 között vannak nyitva.

Borravaló
Hagyjuk az éttermi asztalon a számla 15-20%-át. A szűkmarkú vendégeket, előfordult már, hogy megkergették. A taxisofőrök 10-15, a bármixerek 10, a fodrászok 15%-os borravalóra számítanak. A szállodai londínereknek 1, a portásoknak 2 dollárt szokás adni.

Közbiztonság
Kis értékű lopások és nem erőszakos bűncselekmények általánosak a városban. Ügyeljünk értékeinkre. Vezetés közben zárjuk be az ajtót és húzzuk fel az ablakot.

Vám
Az Egyesült Államokba érkezőknek érvényes vízummal kell rendelkezniük. Vámmentesen 200 db cigarettát vagy 50 db szivart, 1350 g dohányt, 1 égetett szeszes italt és 1 l bort lehet be- vagy kivinni az országból.
A külföldiek 100 dollár értékig  illeték- és adómentességet kérhetnek az ajándékba szánt használati tárgyakra. Nem lehet bevinni az országba gyümölcsöt, zöldséget, húst vagy húskészítményt és alkoholtartalmú csokoládét, valamint az érkezéskor és távozáskor a 10000 dollár értéket meghaladó készpénzt, csekket be kell váltani.

Alkoholfogyasztás
A törvény tiltja a 21 év alattiak alkoholfogyasztását. Autóban menet közben tilos felbontott szeszes italt tartani, az utcán egyáltalán nem szabad, a strandokon eleve tiltva van a fogyasztás.

Helyi szokások
Ne lepődjünk meg, ha idegenek ölelnek át. Itt ez teljesen megszokott, legyünk lazák és öleljünk mi is vissza. A helyiek nagyon mosolygósak, kedvesen viszonozzuk. Az első csepp eső komoly gondot okoz, a helyiek képtelenek esőben vezetni.

Forrás: National Geographic Travel: Los Angeles

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!